Saman Groep start mbo-praktijkopleiding voor elektro- en installatiemonteur

Toegevoegd op 13-06-2019

De Saman Groep start een praktijkopleiding in Zierikzee aan haar Saman Academie. Er wordt een volwaardige mbo-opleiding (niveau 2 of 3) aangeboden tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker.

In heel Nederland is er krapte op de technische arbeidsmarkt. Als antwoord hierop wil de Saman Groep zich met de praktijkopleiding direct richten op vmbo-schoolverlaters. In tegenstelling tot een standaard mbo-opleiding, laat de Saman Academie leerlingen direct kennismaken met de praktijk. Tijdens de 2-jarige opleiding gaan de leerlingen één dag in de week naar school. Hier volgen ze alle wettelijk verplichte vakken. 4 dagen in de week gaan ze als leerling-monteur aan de slag bij de Saman Groep, onder begeleiding van een ervaren monteur. Vanuit daar kunnen de leerlingen zich verder specialiseren binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in installatie, elektra of duurzame energie. De Saman Groep is onder meer actief in de zonne-energiesector en bouwde in de afgelopen periode een groot aantal zonnedaken en zonneparken.

Lees verder bij Solar Magazine

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

Vacaturebank-MBO.nl - Nieuwe mbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe mbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-MBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-MBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank