Helmond krijgt als eerste in Nederland mbo-opleiding Wildlife Management

Toegevoegd op 27-06-2019

HELMOND - Hoe om te gaan met wilde dieren. De vraag is actueler dan ooit nu er op de Veluwe een wolvenpaar met welpjes is ontdekt. Helicon MBO Helmond had al een specialisatie Wildparkmanagement binnen de opleiding dier. Nu komt de school op Suytkade met een aparte opleiding: Wildlife Management.

Er is al zo veel belangstelling voor, dat in augustus twee klassen met 56 studenten starten met de driejarige opleiding. Die komen uit het hele land: bijvoorbeeld Maastricht, Roosendaal en Ulft. En zelfs uit zusterstad Mechelen. Helicon Helmond is dan ook de eerste in Nederland met een dergelijke opleiding op mbo-niveau, weet afscheid nemend directeur Cyrille van Bragt.

,,We zijn een jaar bezig geweest om de opleiding goed neer te zetten. Eerst keken we hoe de studenten moeten uitstromen, wat ze dan geleerd hebben. Vervolgens redeneerden we terug: hoe gaan we dat doen", aldus Van Bragt. ,,De opleiding volgt de nieuwe principes van onderwijs, waarbij de student het leerproces mede bepaalt. We gaan meer vraaggestuurd werken. Daarvoor hebben we bij de andere opleidingen al pilots gedraaid.”

Spaans

Studenten Wildlife Management leren over dierenwelzijn en dierverzorging van wilde dieren en hun natuurlijke leefomgeving. ,,Want het gaat verder dan dierentuinen of wildparken. Denk aan die wolven op de Veluwe. Of het beheer van wilde zwijnen.” Onderwerpen als milieu, dierengedrag, duurzaamheid, bescherming van diersoort, onderzoek, veiligheid en media komen ook aan bod. Stages, vaak in het buitenland, horen daar bij. Van Bragt: ,,Daarom willen we ook Spaans kunnen aanbieden. Voor als studenten in Spanje naar een dierenasiel of een paardenopvangcentrum gaan. We hebben binnen de school al eens een stagiaire in Peru gehad.”

Lees verder op de site van het Eindhovens Dagblad

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

Vacaturebank-MBO.nl - Nieuwe mbo vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe mbo baan of nieuwe collega's? Op de Vacaturebank-MBO.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Vacaturebank-MBO.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank